Lokale tijd: 

25 september.

Marblemount - Bellingham


Vandaag staat er een korte rit op het programma, we trekken naar Bellingham, een kuststadje dat ongeveer 100km verderop ligt.

Rond 10u30 zijn we dan ook al terplaatse, het is nog veel te vroeg om onze bagage uit te laden dus maken we een ritje door de stad, echt veel valt hier niet te zien.
We stoppen even aan een park dat langs de kust ligt en maken een flinke wandeling.
Vandaag zit het weer precies niet mee, het is frisser en de zon laat zich niet veel zien.We rijden verder naar Fairhaven, dit gehucht van Bellingham is wat levendiger en er zijn een aantal goede restaurants, ideaal dus om hier te lunchen. Ondertussen is ook de zon weer volop van de partij en de temperatuur loopt opnieuw aardig op.
We verkiezen om opnieuw te gaan eten in een vrij oud pand: "Skylark's Hidden Cafe", het straalt charme uit en het is er veel gezelliger om te eten dan in de modernere gebouwen.Alle drie kiezen we eerst voor een soepje. De "Clam Chowder" soep die we hier te eten krijgen is echt wel de lekkerste tot nog toe.
Een beetje jammer dat deze soep bij ons niet op het menu staat, ik ben er zeker van dat ze populair zou zijn. Twee van de hoofdingrediënten zijn uiteraard clams (venusschelpen) en aardappelen, andere ingrediënten kunnen nogal afwijken van streek tot streek.
Na het eten gaan we inchecken en blijven een paar uurtjes op de kamer, de dagen zijn best lang en vermoeiend.

Iets na 6u schieten we nog eens uit de startblokken. Ik had gelezen dat de kust in Laramee State Park heel mooi is, gelukkig is het niet ver rijden want het begint al een beetje te schemeren.
Juist voor zonsondergang bereiken we het park, we parkeren de wagen en dalen vlug af naar het kleine strand, het lijkt wel of we ons eigen privaat strandje hebben. We moeten vlug handelen en mogen ook het de tijd niet uit het oog verliezen want om 19u30 wordt het park afgesloten.
Het uitzicht is er schitterend en met de welwillende medewerking van de zon kunnen we alweer genieten van een prachtige zonsondergang, hopen zijn jullie ze nog niet beu want hier zijn ze alweer: de foto·s.

Vlug inpakken en wegwezen nu. Het is 19u28 als we het park verlaten. Nu nog gaan dineren en nadien nog even een supermarktgigant gaan opzoeken. Op een steenworp van ons motel ligt er een grote "Fred Meyer" winkel, vergelijk het een beetje met een makro van bij ons.
Hier loop je al vlug een uurtje rond, het is dan ook 22u30 als we terug op onze kamers zijn. Ondertussen weten jullie wel al wat dat betekent.

Groetjes.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>