Lokale tijd: 

24 september.

Winthrop - Marblemount. (North Cascades National Park)


Deze morgen hebben we de planning verandert, we rijden vandaag door North Cascades, boeken een kamer en gaan dan op verkenning in het Nationale Park.

Maar eerst gaan we ontbijten in de stad. Na het ontbijt lopen we nog even door het stadje, toch wel de moeite om al die oude gebouwen te zien, denk de auto·s weg en je belandt opnieuw in de Far West.Ook de wegwijzer naar de North Cascades kan je wel speciaal noemen.Midden in het park ligt Ross Lake. Dit meer wordt gevormd door de Ross Dam, deze dam wordt uitgebaat door "Seattle City Light" maatschappij en zorgt er dus voor dat er in Seattle elektriciteit is.

Even later komen we aan bij "Gorge Creek Falls", deze watervallen hebben nu maar een mager debiet, ook hier slaat de droogte toe.Hier maken we even wat tijd om het "Gorge Overlook Trail" te volgen.
Ondanks alle droogte is hier toch nog heel wat groen te vinden.Het is 13u als we het dorp Marblemount binnenrijden, het motel ligt helemaal vooraan in de straat, maar lijkt momenteel wel verlaten. Dit zou pech zijn voor ons want kilometers in de omtrek is er niks te vinden om te overnachten. Er is nergens een teken van leven en alle deuren zijn op slot.
We besluiten de straat over te steken en te gaan eten in het Buffallo Inn restaurant, dit zou dezelfde eigenaar hebben als het Motel. Gelukkig kunnen we hier onze kamers boeken voor het motel. Heel nette en mooie kamers voor een redelijke prijs.

Na de lichte maaltijd zetten we opnieuw koers naar het park. We gaan zeker nog een trail lopen. We pikken er eentje uit nabij Ross Lake, het "Thunder Knob Trail".
De afstand is 2,9km enkel en stijgt 194m. Het is er vrij rustig, ligt tussen de bomen en laat ons opnieuw mooie dingen zien.

Via slingerende paadjes banen we ons een weg naar boven, onderweg komen we slechts een zestal andere hikers tegen. Eens boven krijgen we een mooi uitzicht over Ross Lake.We zetten ons even op de bankjes om uit te blazen. Door het warme weer en het hoogteverschil dat we moesten overbruggen, waren we toch goed aan het zweten en zeker ik dan.

Lang kunnen we echter niet bij de pakken blijven zitten, het is vijf uur en de zon begint stilaan achter de bergwanden te zakken, we moeten opschieten, gelukkig is de terugweg bijna volledig in dalende lijn.
We houden er een flinke tred op na, je moet wel goed opletten om niet te struikelen over stenen die op het pad liggen, hier en daar kijk ik toch ook even in het rond. Tot ik op een moment in mijn linkerooghoek een zwarte gedaante zie opduiken. Ik kijk opzij en een paar tientallen meter verder loopt er een gigantische zwarte beer door het bos. Ik verwittig de anderen, Anne dacht dat ik een grapje maakte, tot ook zij de beer opmerkte, ook de beer had ons opgemerkt en keek ons recht in het gezicht aan. Tja, bij onze vorige ontmoeting stonden wij vlak bij onze wagen, maar nu konden we geen kant uit, Anne en ik stappen rustig verder, terwijl Alain nog rustig de tijd neemt om een paar foto·s te maken. Gelukkig toont de beer niet veel interesse en konden we zonder veel problemen onze weg verder zetten.Eens terug bij de wagen besluiten we om nog even rond te rijden om bij het laatste zonlicht nog wat foto's te maken.Rond 19u kleurt de hemel oranjerood, gelukkig is het slechts van de zon en niet van èèn of andere bosbrand.Rond 20u gaan we opnieuw naar hetzelfde restaurant. Alain houdt het op een Ceasarsalade, Anne en ik kiezen voor een dagspecial: forel.
Het is rond 20u45 als we restaurant verlaten, achter ons sluit de patron de deur. We gaan nog even daarnaast in een lokaal winkeltje kijken om nog iets van eten en drinken te kopen. De winkel wordt uitgebaat door Chinezen en blijkbaar moet je met die kwibussen toch altijd wat oppassen. Ook hier is dat niet anders, van vele voedingswaren is de vervaldatum al lang voorbij. Bovendien is de winkel erg duur. 7,5 dollar voor 10 blikjes Cola, we hebben ooit in de Safeway 24 blikjes gekocht voor 6 dollar.

Terug op de kamer kunnen we weer beginnen aan ons dagelijks werk, o.a. jullie voorzien van lectuur.
Waar we morgen belanden weten we nog niet, er is nog een dagje speling, we zien wel.

Groetjes.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>