Lokale tijd: 

23 september.

Trail - Winthrop. (North Cascades National Park)


Vandaag vertrekken we vanuit Creston naar Winthrop. Opnieuw dus een lange rit, die nog iets langer uitvalt dan voorzien.
We moeten opnieuw tanken, maar onze tank vullen we niet volledig, de benzine is Canada is dertig procent duurder dan in de VS, maar wat heet duur, het is dan nog ongeveer een halve euro per liter goedkoper dan in België.

Na een tweetal uurtjes rijden komt de grenspost in zicht.
Een twintigtal meter voor het douanelokaal worden we, door middel van een rood stoplicht, verzocht halt te houden. Voor het licht op groen springt heeft de douanier ons als eens goed bekeken met zijn verrekijker en waarschijnlijk ook al onze nummerplaat nagetrokken.
Zonder veel moeite laat deze toch wel norse douanier ons doorrijden.

Onderweg gieten we de tank nu helemaal vol en zijn we klaar om de Columbia rivier kilometers lang te volgen. Opnieuw is het weer goed, maar krijgen we te maken met een vrij beperkt zicht.

We houden even halt aan de "Grand Coulee Dam". Deze dam is de grootste betonnen dam in Noord-Amerika, en het grootste betonnen bouwwerk in de Verenigde Staten (9.155.942 m³), 1.592m lang en 168m hoog. Toch wel indrukwekkend.We rijden nu in èèn ruk verder naar Winthrop.
Bij het motelletje dat we in gedachte hadden houden we halt en met wat geluk kunnen we de laatste twee kamers reserveren.
En we zien onmiddelijk waarom, dit motel krijgt heel hoge ratings bij Tripadvisor. En de kamers mogen er ook best wezen.Na het uitpakken blijven we nog even op de kamer om dan uiteindelijk om 19u00 te gaan dineren.
Jammer dat we dit niet vroeger gedaan hadden, het is ondertussen donker maar hier en daar is een gebouw toch goed verlicht. We lijken wel in een oud westernstadje rond te wandelen.Morgenvroeg na het ontbijt gaan we nog even rondneuzen in het stadje, vooral de gebouwen zijn schitterend.

We zijn nu op 80 kilometer van de ingang van North Cascades NP, een peuleschil dus.
Morgenavond zullen we waarschijnlijk een overnachtplaats zoeken aan de andere kant van het park.

Groetjes

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>