Lokale tijd: 

22 september.

West Glacier - Trail. (Waterton Lakes National Park)


Deze morgen was het opnieuw tijd om onze koffers te pakken en weer verder te trekken. Vandaag brengt onze tocht ons naar Canada.

Bij het uitchecken in het Vista Motel was de balie nog gesloten. In de kamer hangt een bordje met de vemelding om de sleutel bij het verlaten van de kamer, gewoon op de deur te laten zitten. Nu moet je weten dat deze kamers bijna aan de straatkant liggen. Ze zijn er hier toch wel echt gerust in dat er niks gestolen wordt.

We eten opnieuw in hetzelfde restaurantje van gisteren, tanken de wagen nog eens vol en vertrekken weer voor een lange rit. Ook vandaag moeten we de omweg volgen, vandaar ook dat we waarschijnlijk onze eindbestemming, Trail, niet zullen halen.
Waterton Lakes NP ligt wel in Canada maar behoort ook tot Glacier NP, goed voor ons want dan kunnen we ook hier onze pas gebruiken. Het is ongeveer 2u rijden naar het park. Anne had zich achteraan in de wagen knusjes geinstalleerd, fleece aan, sokjes aan en schoenen uit. Tot op een gegeven moment een wagen op de rijbaan geparkeerd staat.
Blijkt op de helling een bruine (zwarte) beer aan het eten is.
Ik zweer het je, ik heb nog nooit iemand zo snel weten sokken uittrekken en schoenen aandoen als Anne nu.
Het dier zit op amper 30 meter van ons maar blijkt zich toch van al deze belangstelling weinig aan te trekken.

Dus, ja Wim, er zijn wel degelijk nog beren in Amerika.

Dit is voor ons wel een dikke meevaller, buiten die zwarte beer in 2010, die ·s avonds de straten van Grand Lake afschuimde, hadden we er nog geen kunnen spotten.

Een uurtje verder bereiken we de grens met Canada, een wel erg vriendelijke douanier stelt ons de gebruikelijke vragen en probeert te achterhalen of we wel zijn wie we beweren te zijn, zet dan met een flinke mep een stempel in ons paspoort en laat ons dan Canada binnenrijden.
Even wennen nu, de miles zijn terug kilometers, de graden zijn opnieuw in Celcius en tanken doen we opnieuw in liters.Wat verder kunnen we dan Waterton Lakes NP gaan verkennen.
Het weer vandaag is niet schitterend, er hangt opnieuw een nevel en dat laat zich ook merken op de foto's. Hieronder èèntje gemaakt aan Cameron Lake.Meer in het centrum van Waterton bevindt zich èèn van de meest gefotografeerde hotels ter wereld: het "Prince of Wales Hotel".
Dit hotel werd in 1927 gebouwd door de "the Great Northern Railway".Vanaf dit hotel heb je een prachtig zicht op "Middle Waterton Lake"maar evengoed op "Upper Waterton Lake"We rijden verder naar onze bestemming welke niet Trail zal worden maar wel Creston, we rijden de stad door op zoek naar een hotel en besluiten een kamer te nemen in het Ramada hotel.
Na het uitladen van de bagage en de nodige verfrissingswerken, gaan we in het stadje nog iets eten in een "Bar and Grill".

Onze dag zit erop, waarschijnlijk gaan we morgen Trail als overnachtingsplaats overslaan en onze koers zetten naar de "North Cascades NP". We zien wel hoe ver we morgen geraken.

Groetjes.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>