Lokale tijd: 

19 september.

The Dalles - Kooskia.


Vandaag trekken we verder richting Glacier NP, helaas lukt dit niet in èèn rit en moet dit via een tussenstop. Er is in die regio weinig slaapaccomodatie te vinden dus hebben we er èèntje moeten uitpikken. Het is het "Clearwater 12 Motel" geworden, volgens hun website zijn de kamers recentelijk volledig vernieuwd en helemaal niet duur, dus hopelijk wordt het wat.

We volgen nog altijd de Scenic Byway die voor ons mooie beelden oplevert maar helaas ook weinig of geen stopplaatsen. Vanaf morgen zal daar waarschijnlijk verandering in komen. Met de temperatuur zit het ook weer goed, zonnig en 89° Fahrenheit ofwel een kleine 32° Celcius

Tijdens de korte rustpauzes amuseer ik me een beetje met de lokale vervoersmiddelen te fotograferen, zoals deze Harleyrijder.Of deze supertruck, waarbij de chauffeur bij het zien van de camera spontaan de hand opstak.En allemaal vanop dezelfde plaats en binnen de vijf minuten is ook deze op de foto gezet. De bestuurder kon wel zijn hand niet opsteken, maar gaf spontaan enkele luide claxongeluiden.In de late namiddig stoppen we in Clarckson bij een Pizza Hut voor een snelle hap en even verder wordt de benzinetank ook nog eens volgegoten.

Naarmate we dichter bij onze eindbestemming komen wordt het weer slechter. De zon verdwijnt zowaar in de lage bewolking, althans zo lijkt het.Bovenstaande foto is genomen bij aankomst aan ons motel. Bij het uitstappen bleek al vlug dat er geen mist of wolken waren, maar de brandlucht maakte ons duidelijk dat het rook was. In Idaho is het al lange tijd kurkdroog en er zijn dan ook verschillende bosbranden. Maar geen nood hoor wij zitten veilig.

De kamers van het motel zijn inderdaad recentelijk vernieuwd, voor een hèèl zacht prijsje krijgen we prima kamers. Blijkt dat er dan morgenvroeg ook nog eens een uitgebreid ontbijt zou moeten klaarstaan.
We kunnen onze wagen tegen onze kamer parkeren en na het uitladen van de bagage gaan we nog even buiten zitten om te genieten van de aangename temperaturen.

Op aanraden van onze gastvrouw, gaan we ·s avonds een hapje eten in "The Hub" een lokale bar en grill.
Ook hier kom je weer die typische amerikaanse sfeer tegen, met nog wat rockmuziek op de achtergrond en opnieuw een supervriendelijke bediening.De barvrouw die ons bedient heeft een stem als een klok en een bulderende lach die denk ik een paar blokken verder te horen is.
Anne houdt het op een eenvoudig maar lekker slaatje, Alain en ik besluiten de "Special Of The Day" uit te proberen. Kip met aarappelpuree en groentjes met uiteraard "gravy". Geen hoogvlieger maar lekker genoeg.

Eens buiten wil ik nog een foto maken van de gevel, het is echter al goed donker en de foto is wel goed maar je kan de motor op de gevel niet goed zien.Alain besluit dan maar een beroep te doen op èèn van zijn nieuwe speeltjes die hij gisteren gekocht heeft, de Ledlaser lamp.Operatie geslaagd zou ik zeggen.

Na nog een korte snuffeltocht in een lokale supermarkt, ook hier zijn deze open tot 22u00, keren we terug naar ons motel.

Morgen volgt opnieuw een lange tocht die ons in het hartje van Glacier NP brengt, want daar hebben we ons volgend motel geboekt.

Groetjes.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>