Lokale tijd: 

18 september.

Government Camp - The Dalles. (Columbia River Gorge National Scenic Area)


Reeds om 6u20 ben ik vertrokken om de zonsopgang te bekijken nabij de Timberline Lodge. Misschien was het toch niet de goede plaats want ik blijf toch de zonsondergangen mooier vinden.Om 7u30 ben ik terug op mijn kamer. Nu nog even wachten om dan om 8u00 samen te ontbijten. Het ontbijt was lekker, maar opvallend is dat bijna overal een gebrek aan plaats is om te zitten. Je moet dikwijls wat geduld uitoefenen om een lege plek te vinden.

We zetten onze tocht verder, de rit loopt via Portland en de Columbia River Gorge naar The Dalles.
Eerst houden we even halt in Portland bij een fabriekswinkel van Leatherman, deze fabriek maakt multi-tools van zeer hoge kwaliteit. Dit is Alain zijn "dada", zelf koop ik er ook eentje, heel handig voor als ik met de fiets onderweg ben.We eten nog vlug een broodje bij de Subway en rijden dan verder naar The Dalles via de Scenic Byway, de Interstate I84. Opnieuw heel mooi maar ook nu weer zijn er geen plaatsen om te stoppen. Enkel via de oude Stateway 30 krijgen we even een panorama op de Gorge.We houden ook halt bij de "Bonneville Dam", deze werd gebouwd in 1937 en was toen ·s werelds grootste dam.

Aan de ingang houden twee politieagenten de wacht en moet iedereen zijn koffer openmaken om te zien of er geen wapens inliggen. De schrik zit er duidelijk nog in.

Voor het Visitorcenter staat een prachtige brandweerwagen geparkeerd. Het is een uniek exemplaar uit 1941 en werd met de hand gemaakt.Rond 17u00 stranden we dan in The Dalles, na een korte pauze gaan we op weg om te eten en nog wat boodschappen te doen.
We gaan eten in een leuk restaurant de "Cousins".Het interieur is er vrij uniek.

Bij elke maaltijd krijg je in Amerika een glas water geserveerd, ook hier gebeurt dit weer op een originele manier.We bestellen alledrie aardbeienlimonade en ook deze wordt op een unieke wijze geserveerd.Gelukkig komt het hoodgerecht op een normaal bord terecht, we kozen alledrie voor de kip Teriyaki. Een lekker gerecht!Als afsluiter gaan we nog wat boodschappen doen.
Eens terug op de kamer boeken we onze hotelletjes voor de komende drie dagen.

Groetjes.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>