Lokale tijd: 

17 september.

Lincoln City - Government Camp. (Mount Hood)


Vandaag brengt de rit ons naar Mount Hood.
Na het uitstekend ontbijt, dit keer was het er eentje met alles erop en eraan, trekken we landinwaarts. De mist is volledig verdwenen en het is opnieuw stralend weer.
Nu pas kunnen we Newport eens goed bekijken, het is een leuk stadje met een grote haven waar alles om vis draait en dat merk je ook aan de geur die er hangt. Geef mij maar de geur van een gebakken visje.
Ook steeds opnieuw weer kom je van die mastodonten van bruggen tegen.

Newport Bay Bridge.We nemen een Scenic byway, deze ritten duren wel langer maar zijn veel mooier.
Rond de middag rijden we door een vrij groot stadje waar we makkelijk iets hadden kunnen eten. Maar middag is toch iets te vroeg voor ons dus rijden we nog even door, ja hallo!.  Het duurt zo maar eventjes 2u voor we opnieuw een stadje binnenrijden, namelijk Detroit, en neen het is niet het grote Detroit.
Als er hier al twintig huizen staan is het veel, maar er zijn wel twee restaurantjes.
We besluiten om ons geluk te beproeven in een biker-restaurant.Een vriendelijke vijftiger ontvangt ons en zegt dat we, terwijl we op het eten wachten, gerust eens mogen rond kijken. Het restaurant heeft hij dertien jaar geleden overgenomen, maar alle Harley Davidson of motor spulletjes verzamelt hij al heel zijn leven. Hij heeft dan ook een mooie collectie.

We zetten onze weg verder via de Scenic byway, mooi om te zien maar weinig of geen plaatsen om eens te stoppen, dan maar een beeldje vanuit de wagen.Uiteindelijk belanden we rond 18u00 in Government Camp, wij gaan onmiddelijk op zoek naar een leuke plaats om Mount Hood te spotten.
Mount Hood is een stratovulkaan en met zijn 3.429 meter de hoogste berg uit de omgeving. Op de hellingen liggen er 12 gletsjers.
Op de zuidflank van de vulkaan staat de Timberline Lodge, een hotel uit 1935, waar in 1980 The Shining van Stanley Kubrick is opgenomen.
Door de vele bomen is het moeilijk om een plaats te vinden, onderweg stoppen we even op een smalle landweg, er staat een lege auto, maar we horen wel in de verte een gegiechel, het heeft een tijdje geduurd maar uiteindelijk konden we de rakkers lokaliseren.

Op deze foto zal je ze moeilijk zien.De telezoom brengt duidelijkheid. Onverantwoord als je het mij vraagt.We haasten ons nog gauw naar de Timberline Lodge, vandaar zullen we waarschijnlijk Mount Hood beter kunnen vastleggen. De zon staat reeds heel laag aan de hemel.Al vrij vlug wordt het donker en is het hoog tijd om op zoek te gaan naar ons hotel.
Dit keer hebben we gekozen voor een Best Western.
De bagage wordt vlug uitgeladen en even later zijn we op weg om ons avondeten te nuttigen. Vlak naast het hotel is een plaatselijk restaurant met een eigen kleine brouwerij. Alain en ik hebben van de gelegenheid gebruikt gemaakt om het bier te proeven, het was zeker niet slecht. Je merkt duidelijk dat er een ware bier-rage door de VS woedt.

Tijd dan om te gaan slapen, het verslagje zal voor morgen zijn. Ik wil op tijd in bed liggen want morgenvroeg trek ik terug naar de Timberline Lodge om de zonsopgang bij te wonen. Volgens een lokale pompbediende is dit nog mooier dan de zonsondergang.
Ik ben benieuwd, maar ondertussen kan ik het toch niet laten om nog een zonsondergang, genomen vanaf de Timberline Lodge, te plaaatsen.Welterusten.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>