Lokale tijd: 

15 september.

Port Angeles - Ocean Shores. (Olympic National Park)


Na èèn nachtje Port Angeles trekken we vandaag weer verder, maar niet zonder "Olympic National Park" te verkennen, nou ja een stukje toch.
Het park is sinds 1981 opgenomen in het UNESCO werelderfgoed en herbergt een gematigd regenwoud. Het centrum van het park wordt gevormd door de bergketen "Olympic Mountains". We gaan eerst even hier een kijkje nemen.
Veel dieren hebben we nog niet gezien maar onderweg kwam dit vriendelijk hertje ons toch even gedag zeggen.

Vanaf "Hurricane Ridge" heb je een prachtig zicht op de bergketen, ideaal dus om even te poseren voor een foto.

Door de bergketen in het centrum van het park is dwars erdoor rijden onmogelijk en dus moeten we rond rijden, wat wel een serieus pak van onze tijd in beslag neemt.
Via een westelijke ingang bereiken we het "Hoh Rain Forest", hier gaan we de namiddag doorbrengen.
We pikken er het "Hall of Mosses" trail uit.
Het woud bestaat vooral uit naaldbomen die makkelijk 80 meter hoog kunnen worden. Alhoewel deze vrij grote bomen kunnen kwa dikte en hoogte niet kunnen tippen aan de sequoia·s, hun "frakske" is vele malen mooier.Het lijkt wel of je een sprookjeswereld binnenwandelt.vrijwel alles is bedekt met een dikke laag mos.

Hierna zetten we de tocht verder zuidwaarts, we rijden nog even door het "Quinault Rain Forest" maar veel tijd rest er ons niet meer.

Rond 20u00 bereiken we ons hotel in Ocean Shores, de Ramada.
Voor een zaterdagavond is het heel rustig in Ocean Shores, al de hotels zijn nochtans op een boogscheut van de zee en het weer was vandaag opnieuw schitterend.
Naast het hotel is een restaurantje waar we een eenvoudig gerechtje bestellen.
Rond 21u00 zijn we reeds op onze kamers, we boeken nog twee hotels voor de volgende dagen en ik kan wat vroeger dan normaal mijn verslag afwerken. Gelukkig heeft in dit hotel het internet geen kuren. De vorige dagen was het steeds vrij moeilijk om een stabiele verbinding te krijgen.
Morgen staat er een rit langs de kust gepland, deze brengt ons naar het meest zuidelijke punt van onze reis: Lincoln City.

Groetjes.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>