Lokale tijd: 

14 september.

Elbe - Port Angeles. (Mount Saint Helens)


Deze morgen hebben we vlug uitgechekt en zijn we vertrokken naar Port Angeles.
Onze tocht brengt ons eerst zuidwaarts en meer bepaald naar Mount St. Helens. Deze actieve vulkaan kwam het laatst tot uitbarsting in 1980. Ondanks waarschuwingen en evacuties door de overheid vielen er toch nog 57 slachtoffers. Een aardbeving van 5.1 op de schaal van Richter deed de vulkaan op zijn grondvesten daveren en even later kwam de vulkaan tot uitbarsting. De gehele noordelijke top werd weggeblazen en verwoeste alle planten en dieren in een omtrek van 17 mijl.

Zelfs nu zie je nog af en toe rookpluimen opsteigen uit de vulkaan.Zelfs na 32 jaar is het landschap nog niet hersteld. In 1982 werd het gebied uitgeroepen tot "National Vulcano Monument".

We zetten onze tocht verder en belanden in Woodland. Op goedvallend uit gaan we lunchen bij Rosie·s, een typisch sixties baanrestaurant dat door 3 bejaarde dames uitgebaat wordt.
Na een heerlijke sandwich en wat verse limonade moeten we alweer gaan tanken.
We hebben nu voor alle zekerheid de tank niet volgegooid maar voor 50 dollar cash getankt. Het systeem is blijkbaar om bij de kassierster teveel te betalen en wat niet in de tank kan kun je dan gaan recuperen. Ik blijf het een raar systeem vinden.

We hebben nog een rit van 328 km voor de boeg we moeten dus voortmaken.
Rond 18u00 bereiken we ons motel in Port Angeles, ook hier is voor een Super 8 gekozen.

We zijn juist op tijd om, ja sorry, alweer een prachtige zonsondergang bij te wonen.
Ditmaal zijn we gaan postvatten op de pier.

Wachtend op de zonsondergang.Ook hier ontkom je niet aan de zware industrie.Het blijft een magisch moment.

Rond 20u00 zijn we opnieuw in het centrum van de stad en gaan op zoek naar een restaurant. Er is een leuk oogend Italiaans restaurant met de toepasselijke naam "Bella Italia". Het restaurant zit propvol, het zal er dus wel lekker zijn. Na een kwartiertje wachten komt er een tafeltje vrij en kunnen we bestellen.
Ik was van plan om, voor de verandering, eens een glas wijn te bestellen. Tot ik op de kaart ontdek dat ze hier Chimay serveren, nooit gedacht dat ze deze op voorraad zouden hebben, maar even later kan ik genieten van een stevig lekker Belgisch biertje. De ober wist te vertellen dat hij er deze avond al een stuk of vier verkocht had. Twee dames die even verderop zitten hebben alles geobserveerd en zeggen, in het engels, met wat fierheid dat ze Belgen zijn. Wisten ze veel dat wij ook uit België komen. Zij waren afkomstig uit Lier en maakten ook een rondreis.

Na het eten zijn we nog wat inkopen gaan doen, het was toen wel al 22u maar alle supermarkten zijn hier heel laat open.
En zo is het alweer 22u30 als we terug op onze kamer belanden.

Morgen staat de verkenning van "Olympic National Park" op het programma.

Groetjes.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>