Lokale tijd: 

11 september.

Seattle.


Zoals gezegd zijn we deze morgen wat vroeger gaan ontbijten, en inderdaad in plaats van een halve tafel met junkfood was er nu een hele tafel met junkfood. Maar goed, een beetje ontbijtgranen, een fruitsap, wat koffie, iets wat voor een broodje moet doorgaan, hier noemen ze dat english toast, maar eerlijk gezegd, ik heb dit nog nooit gezien in Engeland, en dan ook nog yoghurt en om af te sluiten een paar mini muffins, hierop zullen we de ochtend wel doorkomen.

Vandaag brengen we een bezoekje aan de "Museum Of Flight", dit museum is gelegen op de terreinen waar het ooit allemaal begon voor Boeing.
Het weer valt goed mee, het is bewolkt en wat fris, maar het belooft een aangename dag te worden.
Na een 20 minuutjes rijden, de Toyota doet het nog steeds goed, zijn we reeds ter plaatse.Hier gaan we ettelijke uurtjes slijten, hieronder een foto van onze "speeltuin"Je vindt er ook een massa uitzonderlijke ruimtevaarttuigen zoals de apollo capsule.En deze maanlander.Een rariteit van een heel ander kaliber zijn deze twee "weirdos".

En wat dacht u van deze... ook zelden te zien in Seattle: een "SMOKERS POLE" met een roker.En hier is Anne pas geland met de Concorde ....Alain en ik bij ons favoriet toestel...Het is reeds 14u00 als we onze tocht verder zetten naar Seattle, hier gaan we opnieuw op zoek naar eten, het wordt hoog tijd.
In de buurt van Pike Market Place zijn er genoeg restaurantjes om iets lekkers te nuttigen. Deze keer laten we ons oog vallen op een Frans oogend eethuis: "Cafe Campagne".
We krijgen hier zowaar stokbrood geserveerd!!
Brood, in de VS, dat is nog zo een rariteit. Anne kiest voor een croque monsieur, die heel lekker blijkt te zijn. Alain en ik kiezen voor een ceasar salade. De salade was heel lekker, alleen was er geen sla bij, rare jongens toch die Amerikanen. Want voor alle duidelijkheid, het restaurant klinkt en oogt wel Frans en het interieur hangt vol met Franse items, maar ze verstaan geen woord Frans.
Na het lekkere maal gaan we nog wat genieten van het aangename weer, het is echt warm nu. We maken een wandeling naar "Waterfront" waar je verscheidene attracties vindt, zoals dit reuzerad.

Uiteraard is zeilen ook een veel geziene activiteit, vandaag was er wel veel wind.Zicht op de "Space Needle".Seattle Waterfront.·s Avonds gaan we dan voor een laatste maal nog iets eten Downtown bij "Pike·s Bar &Grill", Anne kiest voor kalkoen met sla en brood, Alain neemt de mixed visschotel en ik ga voor pasta cajun met gerookte zalm en lookbroodjes.Opnieuw heel lekker gegeten. Hoog tijd om terug te keren naar het hotel.
Bij aankomst is het reeds 22u15, nu nog het verslag maken en dan de koffer induiken.

Morgen trekken we verder richting Mount Rainier NP.

Slaapwel.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>