Lokale tijd: 

10 september.

Seattle.


Na een redelijke goede nachtrust ben ik deze morgen om 7u00 opgestaan, waarom een redelijke nachtrust? Wel in het holst van de nacht, om 2u40, word ik gewekt door de wekker op de kamer. Een of andere "pippo" heeft die wektijden zo opgeslagen. Half nog in slaap heb ik die wekker uitgezet, maar tien minuten later was het al opnieuw van dat, de snooze functie staat nog aan. Dan toch gevonden om die snooze functie uit te schakelen, en nog blijft die wekker maar doorgaan. Bij nader inzicht was er nog een tweede alarm actief, rond 3u10 kon ik dan eindelijk terug inslapen.

We waren vrij laat aan de ontbijttafel en dat kon je merken, een vrij sobere ontbijthoek met weinig om te eten. Het ontbijt wordt hier geserveerd van 5u00 tot 9u00, dus morgen wat vroeger komen.

Om 9u30 wordt dan het startsein gegeven voor een ritje naar Seattle. We gaan even "downtown"wat rondneuzen. Seattle centrum ligt op 20 minuutjes rijden maar door het drukke verkeer wordt het al gauw een 30 tal minuten.

En je houdt het niet voor mogelijk maar eens in Seattle beginnen bij deze wagen ook weer problemen op de duiken en laat het nu nog dezelfde problemen zijn als gisteren. Een eerste lichtje begint te branden op het dashbord en even later komt het lampje van het oliepeil ons ook nog wat "ambeteren". Alain heeft het oliepeil gecontroleerd, niks, nada, noppes te zien van olie aan de peilstok. Er zal niets anders opzitten dan maar opnieuw een tochtje te maken naar Hertz, ze zullen ons daar graag zien komen.
De mannen van Hertz zien wat raar op als we er al terug staan voor opnieuw een andere wagen. Gelukkig maken ze hier ook geen probleem van en wordt ons een andere wagen toegekend. Geen Dodge deze keer, maar een degelijke Toyota Sienna. Ondertussen loopt het al tegen de middag en aangezien het ontbijt deze morgen niet schitterend was begon het hongerbeestje toch al wat te knagen. Wij dus opnieuw naar het centrum van Seattle meer bepaald naar "Pike Place Market". Het complex telt verschillende verdiepingen en biedt plaats aan meer dan 300 winkel en stalletjes. Vooral de viskramen zien er spectaculair uit.Eten doen we in een plaatselijk restaurant. Anne en ik gaan voor een visschotel, Alain kiest een Ceasarsalade. Wij zijn unaniem, hèèl lekker eten.Na nog wat rondkuieren maken we nog een tochtje door de stad en besluiten om weer naar het hotel te gaan om nog wat te rusten.Onderweg vallen zowaar de eerste regendruppels, tot hier toe hebben we mogen genieten van prachtig weer, dit zou slechts een kleine storing zijn en inderdaad aan de horizon zien we alweer een blauwe hemel verschijnen.

Voor het avondeten zijn we opnieuw naar Seattle gereden. Market Place is nu praktisch helemaal verlaten, wat een contrast tegen vanmiddag.

We pikken er opnieuw een gezellig restaurantje uit. Hier wordt er slechts tot 19u30 eten geserveerd. Het is 19u31, gelukkig mogen we nog binnen.

Ook dit keer hebben we een lekker visgerechtje gegeten en na nog een flinke wandeling was het opnieuw tijd om huiswaarts te keren.


Morgen staat er nog een dagje Seattle op het programma.

Dirk, Anne en Alain.

<< vorige      ---        volgende >>